Ce pietre se poartă în aceasta lună
A doua lună de primăvară și a patra lună a anului, aprilie este „gazda” zodiilor Berbec și Taur, iar piatra caracteristică a sa este nici mai mult, nici mai puțin decât diamantul. Cei suficient de norocoși încât să se fi născut în aprilie se pot mândri că au drept piatră prețioasă a lunii de naștere pe cea mai valoroasă și mai admirată dintre toate.
Aflați din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știți despre diamant: de la caracteristicile, istoria și semnificațiile moderne ale celei mai strălucitoare, rezistente și dorite pietre prețioase din lume!
Diamantul, piatra lunii aprilie
Nu există nimic în natură mai puternic și mai dur decât diamantul, piatra prețioasă neputând fi zgâriată decât cu un alt diamant. Conceput din carbon pur în proporție de 99,95% (diamantul conține și alte oligoelemente, dar acestea nu sunt prezente în toate pietrele și în general îi oferă culoarea), diamantul se singularizează prin condițiile de formare, cu revendicări precise privitoare la temperatură sau la presiune. Diamantele s-au format acum câteva miliarde de ani, din cărbuni, și acest miraculos fapt, ca un lucru atât de banal precum cărbunele să evolueze într-o piatră atât de frumoasă și de sclipitoare reprezintă unul dintre marile mistere ale lumii, savanții nereușind încă să elucideze toți factorii care au dus la apariția diamantelor.
Adorate acum, diamantele au fascinat însă din cele mai vechi timpuri. Se estimează că au început să fie folosite în schimburi încă din secolul al IV-lea î.Hr. Grecii antici credeau că diamantele sunt fragmente de stele (ceea ce poate fi adevărat, dacă ții cont de conținutul lor de carbon), iar romanii le apreciau la justa lor valoare, Plinius cel Bătrân afirmând că diamantul este „cel mai valoros nu numai dintre pietrele preţioase, ci dintre toate lucrurile din această lume”. De-a lungul Evului Mediu și chiar mai târziu, s-a insistat pe puterea de vindecare pe care o au diamantele, despre care se credea că puteau înlătura bolile creierului, toxinele din sânge sau afecțiunile glandei pituitare.
Azi, diamantele sunt în principal simbol al dragostei pure și al credinței, fiind piatra cea mai des întâlnită în inelele de logodnă. Cea mai strălucitoare, cu nuanțe ce variază de la alb la incolor, diamantul poate fi însă colorat în toate tonurile.
În ceea ce privește valoarea, aceasta este azi decisă pe baza a patru criterii importante: claritatea, culoarea, tăietura și greutatea exprimată în carate. Unele dintre cele mai valoroase diamante, dacă ne referim însă la raritatea lor, sunt cele incolore.
În ceea ce privește purtarea, diamantele erau în trecut rezervate vârstelor înaintate și ocaziilor speciale. Azi nu mai trebuie să aveți peste 50 de ani ca să puteți purta diamante și le puteți etala cu aceeași eleganță și ziua, nu numai seara. Optați însă pentru bijuterii subtile pentru vestimentația diurnă și permiteți pieselor spectaculoase să se afirme la evenimentele fastuoase.
Firește, inelul de logodnă e cea mai răspândită bijuterie cu diamant. La Accent vă recomandăm un astfel de exemplar superb: inelul realizat din aur alb rodinat de 14K, frumos ornamentat cu 35 de diamante naturale, rotund briliant de 0.18 ct, culoare H-I, claritate VS-SI și un safir natural, oval fațetat de 0.80 ct, culoare albastru violet, claritate slightly included, va reprezenta o dovadă extraordinară a dragostei. Societatea a evoluat, însă, așa că vă puteți face și singură acest cadou, nu mai trebuie să așteptați o cerere în căsătorie pentru el.
O bijuterie mai subtilă, care se pretează oricărei ocazii, este brățara din aur alb de 18 karate ornamentată cu 13 diamante naturale, rotund briliante: va atrage atenția asupra încheieturii dvs într-un mod sofisticat și elegant.
La Accent Bijuterii știm să prețuim așa cum trebuie superbul diamant, pe care l-am utilizat în bijuterii scânteietoare, prețioase, care abundă în energiile asociate unei pietre care a fost martoră a evoluției pământului. „Diamantele sunt pentru totdeauna” și „cele mai bune prietene ale unei fete”, așa cum spune Marilyn Monroe, un motiv în plus să vă lăsați pradă fascinației lor.